Szájsebészeti beavatkozások

Vannak olyan előre megtervezett vagy sürgősségi esetek, amikor nem elég a hagyományos fogorvosi ellátás, hanem szájsebészeti beavatkozásra van szükség.

szájsebészet

Letört foggyökerek eltávolítását, ki nem nőtt, vagy fejlődésben elakadt bölcsességfogak eltávolítását sokszor csak műtéti feltárásból tudjuk elvégezni. Gócos, gyökérkezelt fogak gyökércsúcseltávolítását (rezekció) is így végezzük. A sebet varratokkal zárjuk. Fogszabályozás előtt sokszor szükséges a felső ajakfék eltávolítása, ezt sebészi lézerrel végezzük, így a gyógyulás sokkal gyorsabb és nem jelentkezik vérzés sem a műtét során.

Az implantátumok beültetése előtt szükséges lehet a csontágy megerősítése csontpótló anyaggal, vagy az arcüreg alapjának felemelése és csontpótló anyaggal való feltöltése.

A szájsebészeti beavatkozások után pácienseinket ellátjuk olyan tanácsokkal, javaslatokkal, amelyek elősegítik a gyorsabb gyógyulást.

 

Fogat csak akkor távolítunk el, ha tényleg menthetetlen.

A fogászati kezelések előre egyeztetett időpontban történnek, de van lehetőség akut panaszok esetén ettől eltérni, vagy akár rendelési időn kívül is tudunk segíteni.